EN

O NAS

Začetki današnjega Gourmet Cupa segajo v leto 2009, ko je priznan slovenski vinar Danilo Steyer organiziral prvo smučarsko tekmo gostincev in vinarjev na mariborskem Pohorju. Leta 2010 je bila tekma ponovno organizirana, a zadnjič v tej organizaciji in na lokaciji pod Pohorjem. 

Kljub temu je ideja o tovrstnem dogodku ostala v glavah mnogih in na pobudo Tomaža Kavčiča, chefa Dvorca Zemono, ter Deana Dubokoviča, fotografa in ljubitelja kulinarike, je podjetje Jezeršek gostinstvo leta 2016 organiziralo prvi Gourmet Cup na Krvavcu, Tomaž in Dean pa kot člana strokovnega sveta prispevata k razvoju dogodka. 

Danes je Gourmet Cup Ljubljana dogodek, ki ima vizijo postati najpomembnejši kulinarični dogodek v regiji. Organizator dogodka Jezeršek gostinstvo, partner dogodka Turizem Ljubljana in člani strokovnega sveta tako z roko v roki načrtujejo razvoj in rast dogodka, katerega namen je promocija kulinaričnega turizma regije z Ljubljano in Slovenijo na čelu.

Danilo Steyer
Danilo Steyer
Tomaž Kavčič
Tomaž Kavčič
Dean Dubokovič
Dean Dubokovič
Gourmet cup združuje
Gourmet cup združuje